БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 60 ЛВ.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 60 ЛВ.

Топ 7 Коледни подаръци за всеки любител на кафето и чая

топ 7 коледни подаръци

В търсене на коледни подаръци...

Коледа чука на вратата ни. Това е най-вълнуващият и уютен празник през годината. В същото време, обаче, носи със себе си и много стрес. Какво да измислиш за подарък, как да избереш правилния, откъде да го купиш, а трябва и специална опаковка..? Сигурни сме, че всеки е изпадал в подобна ситуация. Затова ние от Owllee решихме да спретнем един малък наръчник как да се справим с коледните подаръци бързо и лесно.

Нали знаете, че хората се делим на две: тези, които не могат без кафе и тези, които не могат без чай. Но също така знаем, че светът на кафето и чаят е безкраен. На пазара съществува голямо разнообразие от уреди за приготвяне на кафе, аксесоари за чай, бариста аксесоари и какво ли още не. И както казахме по-рано, ние държим на бързите и лесни решения, затова в тази статия ще разберем кои са най-универсалните подаръци в категория кафе и чай.

кафе или чай

За кафе ценителите

Започваме с първата категория – подаръци за кафеджиите. Сигурни сме, че наум ви се появява поне един голям фен на кафето, който бихте искали да зарадвате. Тогава заложете на някое от тези топ 7 коледни подаръци за всеки кафе любител:

коледни подаръци за кафе любители
 1. Дигитална везна – Везната за измерване на точното количество кафе е задължителен атрибут както на домашно, така и на професионално ниво. Добрият бариста трябва винаги да бъде сигурен в качеството на приготвената напитка. Препоръчваме я за всеки начинаещ или напреднал любител на кафето.
 2. Дозиращ съд за кафе – Претеглянето и дозирането са много съществени стъпки в приготвянето на кафе. Това е самото начало на процеса по подготовка и то трябва да бъде направено прецизно. Безспорно подобен аксесоар може да подобри съществено всяко кафе изживяване.
 3. Поставка за тампиране – Поставките за тампиране са често срещана гледка в кафенетата. Когато стане въпрос за домашна употреба, обаче, хората неглижират този артикул. Те са изключително важни, защото предпазват от нараняване първо работния плот и второ ръкохватката от многократното тампиране.
 4. Кутия за отпадъчно кафе – Приготвянето на кафе понякога оставя след себе си следи. Затова специалните кутии за отпадъчно кафе са полезен инструмент, за да е всичко чисто и добре подредено.
 5. Кутия за съхранение на кафе – Едно от най-големите предизвикателства е как да запазим свежестта на кафето, така че вкусовият профил да остане непроменен. Всички знаем, че именно в това се крие истината за доброто кафе.
 6. Подаръчна кутия Кафе – Тук ви предлагаме два варианта на готови подаръчни комплекти с кафе. Те са ръчно окомплектовани и декорирани в подаръчни кутии.
 7. Подаръчни комплекти за приготвяне на кафе – Тук ще откриете два базови комплекта аксесоари за приготвяне на филтър кафе Hario Craft Coffee Maker и Hario V60 White.

За почитателите на чая

Чаят е втората най-консумирана напитка в света след водата. Ако се чудите как да допълните чаената колекцията на ваш приятел може да почерпите вдъхновение от топ 7 коледни подаръци за почитателите на чая:

коледни подаръци чай
 1. Френска преса – Това е един уред, който предоставя изключително бърз и лесен начин за приготвяне на чай. В допълнение е и доста удобен за пренасяне.
 2. Филтри за чай – Този модел хартиени филтри за запарка на чай са подходящи както за чаша, така и за чайник.
 3. Мерителна лъжичка – Дозиращата лъжичка е един малък и често пренебрегват аксесоар. В действителност, обаче, тя предоставя прицизност на дозата и съществено удобство.
 4. Термо чаша – Термо изолираните чаши са проектирани да поддържат температурата на напитката в тях възможно най-дълго. Това означава запазване на оптималната температура на любимата чаена напитка в продължение на много часове. 
 5. Термос – Той е чудесен, когато имаме нужда от наистина голямо количество напитка или прекарваме много време навън.
 6. Таймер – Времето за запарка е от съществено значение за качествения чай. Всеки вид чай има нужда от различно време. Именно затова таймерът е добър помощник, когато искаме отличен резултат. 
 7. Подаръчна кутия Чай – Тук ви предлагаме два варианта на готови подаръчни комплекти с чай, които са ръчно окомплектовани и декорирани с много любов от екипа на Owllee.

А нещо универсално?

Понякога пътищата на кафето и чая се сливат в един. Какво да подарите тогава на тези приключенци? Ето един бонус – универсални аксесоари за кафе и чай:

И за финал

Силно се надяваме, че успяхме да ви вдъхновим с идеи за коледни подаръци. Ние в Owllee държим много на личното отношение. Така че, ако искате да комбинирате продукти по ваш вкус, винаги сме на среща да ви помогнем в окомплектоването като подарък за вас.

Честита Коледа

Leave a Comment

Scroll to Top

През юлските жеги не всеки има лукса да спи на хладно, а някои предпочитат да са на отворен прозорец. Независимо от това какво предпочитате, ние знаем, че по-добрият вариант е да започнете деня си с тласък. За вас, почитателите на наситения вкус на еспресо, типичен за италианския стил на изпичане, внимателно подбрахме 3 специални кафета от които се получи уникална комбинация. Силно тяло, приятна сладост и наситен какаов аромат – тези три съставки ще дадат сигурен старт на вашия динамичен ден. Нямаме обяснение защо, но този силен вкус подхожда на ранните тихи утрини, в които се нуждаем от тази малка тайна съставка, която някак подрежда мислите ни и ни помага да започнем деня подобаващо.

Влез в света на Owllee

Получавай пръв ексклузивни оферти и полезна информация от света на специалното кафе.