БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 60 ЛВ.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 60 ЛВ.

За нас

История, мисия, ценности

Това обикновено е страницата, която никой не чете, но така и така си попаднал тук – дай ни шанс. Ще се опитаме да бъдем кратки…

Създадохме Owllee с една единствена, но дръзка цел – да направим специалното кафе част от твоето ежедневие. Ние вярваме, че най-добрата чаша кафе е тази, която всеки приготвя сам в своя дом, офис или дори на път. Как е възможно, ще попитате вие? Просто започнете с правилните кафеени зърна и от там нататък всичко е лесно!

Нашата

МИСИЯ

Нашата мисия е да направим специалното кафе достъпно за възможно най-много хора. Специалното кафе е експлозия от вкусове, която носи наслада. С правилните кафеени зърна, умения и инструменти тази наслада може лесно да се пренесе във вашия дом. Ние никога няма да спрем да твърдим, че:

“Най-вкусното кафе е това приготвено в твоя дом!”

eyes wide open

eyes wide open

От самото начало целта на Owllee винаги e била да подобрим кафе културата в България. Винаги сме се опитвали да покажем и разкрием необятния свят на специалното кафе. По този начин искаме да „отворим очите“ на хората за това, че кафето не е просто тъмна, горчива напитка – кафето е аромат, вкус, сладост и безгранична наслада за сетивата.

На второ място (но не по значение) – кафето за нас символизира новото начало. Началото на новия ден, което започва с отваряне на очите. Нов ден, който крие нови възможности и стремеж към нови върхове. Този вълшебен момент, в който улиците са тихи и ние стоим с чаша ароматно кафе, сами със своите мисли.

И разбира се – ако гледаме буквално на нещата – в Owllee целта ни е да ви помогнем да се събудите и физически. Owllee e това мъничко побутване, от което имаме нужда в трудните моменти – прилив на енергия, топлина и емоция – без значение дали сме сами в ранна сутрин или с колеги на работното място.

Нашите ценности

Специалното кафе е наслада. Всяка една глътка носи усмивка и добри спомени.

Залагаме на качеството

Залагаме винаги на качествени кафеени зърна от класа на т.н. „специално кафе“. При нас има едно основно правило – никога не правим компромис с качеството на нашето кафе!

Нищо
излишно

Стараем се да държим нещата прости и лесни. Ако имате качествени кафеени зърна, то приготвянето на кафе не трябва да е по-сложно от „просто добавете вода“.

Бъдеще
за фермерите

Производството на специално кафе води до повече приходи за фермерите. Това означава по големи приходи и по-добър живот за тях и техните семейства.

Мислим природосъобразно

Правим всичко по силите си да намалим нашия отпечатък върху природата. Опитваме се както да не вредим, така и да помагаме чрез различни инициативи.

Нашата история до тук

2015

Разбира се в началото бе кафето. Но не какво да е кафе, а истинско прясно изпечено specialty кафе, приготвено подобно на магическа отвара в едно на пръв поглед стандартно кафене в Европа (част от т.н. „трета вълна“ кофишоп). След като опитахме тази вълшебна напитка, която до този момент мислехме, че познаваме, всичко придоби нов смисъл. След като разбрахме, че истинското кафе не е просто горчива, тъмна на цвят напитка, която помага единствено да се събудим, решихме, че трябва да запознаем повече хора с този необятен и нов за нас свят, наречен специално кафе (specialty coffee).

2017

Когато се прибрахме в България този спомен отлежаваше около две години. Вместо да се оплакваме от лошия вкус на кафето тук или, още по-лошо, да го приемем за даденост, започнахме да мислим как да запознаем хората със специалното кафе. За да оживее идеята Owllee, бяха необходими двама приятели – Велико и Благовест, малко младежка наивност и доза смелост (или пък безразсъдство). Тогава през 2017 се роди Owllee Coffee House – едно от първите места в центъра на София (от т.н. „трета вълна) , което имаше за цел да запознае хората с магията на специалното кафе.

2020

След няколко успешни години и един вирус по-късно – осъзнахме, че можем да достигнем до най-много хора, ако се фокусираме върху онлайн пространството. Така стартирахме нашият онлайн магазин за кафе, чай и аксесоари, с които да ви помогнем да приготвяте уникално кафе сами. Така Owllee Coffee House се превърна в Owllee Specialty Store.

2022

Решихме, че нашият бранд е узрял, помъдрял и се е променил към по-добро. Затова беше време за освежаване и редизайн на нашата визия и ценности.

Ако си стигнал до тук – благодаря за вниманието!

Накратко – Owllee е опитното, мъдро бухалче, на което може да разчиташ за помощ в своя ежедневен кафе-ритуал! Нашето обещание е да избираме винаги качествени суровини и да ти покажем как лесно можеш да се насладиш на невероятна чаша кафе в своя дом, офис или дори на път.

Другите за нас
Scroll to Top

През юлските жеги не всеки има лукса да спи на хладно, а някои предпочитат да са на отворен прозорец. Независимо от това какво предпочитате, ние знаем, че по-добрият вариант е да започнете деня си с тласък. За вас, почитателите на наситения вкус на еспресо, типичен за италианския стил на изпичане, внимателно подбрахме 3 специални кафета от които се получи уникална комбинация. Силно тяло, приятна сладост и наситен какаов аромат – тези три съставки ще дадат сигурен старт на вашия динамичен ден. Нямаме обяснение защо, но този силен вкус подхожда на ранните тихи утрини, в които се нуждаем от тази малка тайна съставка, която някак подрежда мислите ни и ни помага да започнем деня подобаващо.

Влез в света на Owllee

Получавай пръв ексклузивни оферти и полезна информация от света на специалното кафе.